Contemporary Chic Garden

The client brief: 

The existing garden was difficult to maintain and sloped with a small area at the side of the garden for sitting out. The client wanted a level lawn area with a more contemporary chic looking garden but with the parking retained. They wanted to explore the idea of using weathered zinc somewhere in the garden. The client wanted a purple, white and blue planting scheme with Alliums.

The solution:

We came up with a scheme where the side area of the house was excavated to form a much larger seating area close to the kitchen. We used this excavated material to level up the lawn and created raised retaining wall beds clad in weathered zinc.

Feedback:

I love the garden. It gives me so much pleasure and the planting is fabulous. We got exactly what we wanted. 

The team were all really nice guys and great to have around. I really missed them when they went!